Joulu oli ja meni yhtä nopeasti kuin tulikin... Tänä vuonna onneksi niin, olin jo kyllästynyt jouluun ennen kuin se edes tulikin. Syy siihen varmaan oli että on ollut niin paljon kaikenlaista erilaista tekemistä viime aikoina ettei oikein ole tuohon jouluun päässyt kiinni.

Elikkäs, aikaisemmin tänä vuonna mainitsin salaisuudesta josta lupasin mainita kun asia on ajankohtaista.

Aiheenaa: Omakotitalon rakentaminen.

Tämän vuoden huhtikuussa siis laitettiin asunto myyntiin. Melkein viisi kuukautta meni ennen kuin asunto saatiin myytyä ja aika viime tinkaan menikin. Olin jo ehtinyt sulattelemaan asiaa että jäämme asumaan muutamaksi vuodeksi siihen, mutta päivää ennen välityssopimuksen irtisanoutumista saimme täysrahatarjouksen. Olin aivan puulla päähän lyöty kun välittäjä oli oven takana ja ilmoitti että hyvä tarjous saatiin ja viikko aikaa muuttaa.

Meillä ei ollut kuin kaksi vaihtoehtoa, myydä tai maksaa 3000e jotta saisimme jäädä asuntoon. No ensimmäinen vaihtoehtohan se tietenkin oli ja näin sai rakennusprojekti uutta valoa alleen.

Meillä oli viikko aikaa hankkia vuokra-asunto, tehdä kaupat uusien omistajien kanssa, pakata,siivota niin vuokra-asunto kuin myyty asunto, muuttaa, käydä lunastamassa tontti ( meillä siis oli jo tontti, mutta täytyi siirtää lunastus pv.määrää koska ei meinattu saada asuntoa myytyä ), tekemässä laina paperit pankkissa ( Laina oli jo tietysti luvattu jo huhtikuussa ) ja vaikka kaikkea mitä.....Kiire tuli mutta kaikki saatiin tehtyä vaikka kiire meinasi tulla. Meille jäi jopa 10 minuuttia aikaa hengähtää ennen kuin luovutimme avaimen uusille omistajille. Ja jännä juttu vieläkään en kaipaa takaisin vanhaan asuntoomme, eli olen sitä mieltä että oikean päätöksen teimme...Muutenkin edellinen asunto oli liian pieni ja molemmilla puolilla naapurit, rivari kun oli , ja vielä takapihalla ei ollut minkäänlaista yksityisyyttä kun seuraavan asunnon etuovi oli heti siinä lähellä..... EI HYVÄ.... =(

No kuitenkin, nyt asustelaan täällä vuokralla kerrostalossa. Ollaan asusteltu jo pari kolme kuukautta ja rakennusprojekti on täydessä tohinassa. Paalut maassa ja pohja viittä vaille valmis. Ensi vuoden alkupuolella saadan hyvissä ajoissa jo runkoakin pystyyn. Olen niin innoissani tästä projektista ettei ole tosikaan... Innolla odottelen että pääsen valitsemaan ja sisustelemaan uutta kotiamme ensi vuonna. Miljoona eri asiaa pyörii mielessä ja tiettyjä juttuja on jo valittukin, mutta kaikki kerkiää vielä vaihtuumaan ennen virallista valitsemista ja hankintaa.

Mutta näihin tunnelmiin ilmoitus luontoinen asia vielä, tämän blogin loppu alkaa häämöttää ja siirryn blogspot.com sivuille kirjoittelemaan rakennuksen vaiheista sekä sisutuksen vaiheista. Vielä en osaa sanoa lopetanko tämän vallan vai tuleeko tänne jotain muuta asiaa. En tiedä, sen sitten näkee aikanaan. Myöhemmin laitan tietoa uusita sivuista ja sen osoitteesta...

Ei muuta kuin uutta vuotta odottelemaan, olkoon se kaikille parempi. =)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA SIIS KAIKILLE, OTTAKAAHAN RAUHALLISESTI ja MUISTAKAA SUOJALASIT =)